ACTIE WEESOLIFANTJES SRI LANKA

Vrijdag, 7 februari 2014

Niet alle olifanten zijn heppiedepeppie. In Sri Lanka zijn veel weesolifantjes die hun ouders zijn kwijtgeraakt of verloren. De weesolifantjes zijn soms nog maar een paar maanden oud en worden hulpeloos alleen en soms ook gewond gevonden daar waar de moeder is neergeschoten. In het plaatselijke olifantenopvangtehuis worden ze verzorgd en klaargestoomd om weer terug het wild in te gaan. Maar sommige olifantjes komen dermate ziek binnen dat ze medische hulp nodig hebben. Daarom organiseert de stichting Vrienden van de Olifant op de 30 maart een grootse hulpactie in de studio’s van Aalsmeer.

 

Op Sri Lanka leven rond de 5800 olifanten, waarvan de meesten in de nationale parken. Omdat boeren hun akkers naar de nationale parken uitbreiden, ontstaan er mens-olifant conflicten. De boeren jagen de olifanten weg of schieten ze af. In zo’n situatie slaat de kudde op hol en waardoor veel jonge baby-olifantjes de kudde kwijtraken en alleen achter blijven. Als een baby-olifantje geen moeder of kudde meer heeft, sterft het.

 

In het olifantjesweeshuis Elephant Transit Home worden jonge weesolifantjes opgevangen, verzorgd en krijgen medische verzorging. De olifantjes leven met z’n allen in een groot natuurgebied rondom de opvang. Op vaste tijden komen zij naar de opvang om de melkvoeding te krijgen. Als zij na enkele jaren groot en sterk genoeg zijn worden zij naar de natuur teruggebracht. Er wordt hard gewerkt aan het aanbrengen van hekken rond de nationale parken zodat olifanten in de toekomst vrij in de parken kunnen leven zonder dat de boeren hun leefgebied vernielen.

 

Vrienden van de Olifant heeft de financiële zorg op zich genomen van vele Aziatische baby-olifantjes, die opgevangen zijn in de beide weeshuizen Elephant Transit Home op Sri Lanka. Zij zoeken donateurs en peetouders, voeren acties en dragen zorg voor de website. Zij hebben veel mensen bij elkaar gekregen die op hun eigen manier actie voeren. Op 30 maart worden deze acties op feestelijke wijze gepresenteerd. Henny Huisman presenteert dit bijzondere programma waarin bekende en onbekende artiesten optreden en natuurlijk de actievoerders zelf. Maak de olifantjes weer heppiedepeppie en steun deze actie!

 

 

 

 

Susan Jane is singer-songwriter en medeactievoerder voor de Stichting Vrienden van de Olifant. Zij werd gevraagd om speciaal voor deze actie een lied te schrijven. Vanuit haar liefde voor dieren en voor de olifant in het bijzonder heeft zij een lied geschreven dat ze op de dag van het evenement in de Studio’s van Aalsmeer ten gehore zal brengen.  www.susanjane.nl en www.vriendenvandeolifant.nl


facebook